Puheenjohtajan elokuinen tervehdys

Bonne rentrée à toutes et à tous !

 
Tervetuloa syysretkelle Tukholmaan!
Yhdistys järjestää yhteistyössä Ruotsin ranskanopettajien yhdistyksen kanssa syysretken Turusta Tukholmaan 12.–15.9.2013. Ohjelmassa tapaamisia ja keskusteluja ruotsalaiskollegoiden kanssa, koulutusta ja kulttuuria. Lisätietoja tämän viesti liitteenä olevasta mainoksesta. Hinta jäsenille alkaen 229 euroa. Varaukset ja tiedustelut: therese.almen[at]kolumbus.fitai veera.toivonen[at]gmail.com viimeistään sunnuntaina 11.8.2013. Toimi nopeasti – paikkoja on rajoitettu määrä. Stockholm nous attend !
Materiaalipaketti 2013–2014
Tilaa uutta opetusmateriaalia! Vuoden 2013 materiaalipaketissa ollaan vahvasti mukana ranskalaisessa elämänmenossa niin ruokakulttuurin, juhliin liittyvien tapojen kuin koulumuistojenkin kautta. Tämän vuoden teemoina ovat vuodenkiertoon liittyvät juhlat, niihin liittyvät perinteet sekä ruokakulttuuri. Materiaalipaketissa on monipuolisia harjoituksia eri tasoille, ja sitä voi käyttää myös sekä alakoululaisten että aikuisten kanssa. Erityistä ovat tänä vuonna videot, joita on helppo hyödyntää oppitunneilla. Paketti toimitetaan vain DVD:nä, joka sisältää kaiken materiaalin, ja se maksaa 100 euroa. Paketti tilataan SUKOLin toimistosta Tempuksen 4/2013 lomakkeella (ilmestyy 30.8.) tai osoitteesta www.sukol.fi/oppimateriaalipaketit.
6. luokan koe 2013: On visite la Bretagne
Tilaa viime kevään 6. luokan päättökoe alkutestiksi yläasteelle tai opetuksen tueksi. Koe sopii esim. peruskoulun 9. luokan B2-kielen tai lukion B3-kielen kokeeksi sekä kansalais- ja työväenopistojen opiskelijoille. Kokeen aihepiiri sopii kaikille ikäryhmille ja sen tehtävät ovat helposti sovellettavissa. Kokeessa testataan puheen ymmärtämistä, reagointia suulliseen ja kirjalliseen, kulttuurintuntemusta, luetun ymmärtämistä, rakenteiden hallintaa ja kirjoittamista. Koe maksaa 39 euroa ja sitä voi tilata yhdistyksen rahastonhoitajalta: therese.almen[at]kolumbus.fi.
SUKOLin syyskoulutuspäivät Tampereella 4.–5.10.2013

Merkitse jo nyt kalenteriisi SUKOLin koulutuspäivän ajankohta. Ranskan mini-stagen vetää Fabienne Langlade, Professeur des écoles – Responsable des études françaises à l’Ecole Aleksanteri de Tampere aiheesta ”La réforme de l’éducation en France (dite « loi Peillon »)”. Venez nombreux !
Tarkista jäsentietosi
Yhdistys on ottanut käyttöönsä SUKOLin jäsenrekisterijärjestelmän. Uudet ja vanhat jäsenet, muistattehan päivittää yhteystietonne SUKOLin sivuilla (jäsensivujen etusivulla kohdassa Omat tiedot). On erityisen tärkeää, että rekisterissä on oikea sähköpostiosoitteesi. Näin varmistat saavasi tietoa ajankohtaisista tapahtumista, koulutuksista sekä yo-kokeiden pistekirjeet. Huomaa, että syksystä 2013 lähtien pistekirjeet lähetetään ainoastaan jäsenrekisterijärjestelmän kautta.
Tulevista tapahtumista ja koulutuksista lisää yhdistyksen kotisivuilla http://www.apff.fi sekä Facebookissa.
Innostavaa syksyä kaikille!
À bientôt, Sanna Karppanen, Présidente