Ranskankielinen kirjoituskilpailu

RANSKANKIELINEN KIRJOITUSKILPAILU

Sveitsin Ystävät Suomessa ry järjestää ranskankielisen kirjoituskilpailun keväällä 2021. Kilpailun tarkoituksena on ranskan kielen merkityksen korostaminen ja Sveitsin tunnetuksi tekeminen.

 

Kilpailussa on neljä sarjaa: yläkoulu ja lukio suomen-/ruotsinkielisille ja yläkoulu ja lukio ranskankielisiä kouluja käyville.

Yläkoulujen aiheet:

1) Mitä Sveitsissä syödään?
2) Asioita tai henkilöitä, joista Sveitsi tunnetaan
3) Seikkailu Sveitsin Alpeilla

Lukioiden aiheet:

1) Ranskankielinen Sveitsi
2) Mielikuvani Sveitsistä
3) Unelmaloma Sveitsissä 

Oppilaat/Opiskelijat voivat hakea taustatietoa kirjallisuudesta ja internet-sivuilta, esimerkiksi Sveitsin Ystävien kotisivuilta https://sveitsi.fi/tietoja-sveitsista/digi-kirjat

Yläkoulun kirjoitusten pituus on noin 1 000 merkkiä ja lukion noin 1 500 merkkiä. Merkkeihin ei lasketa välilyöntejä eikä rivinvaihtoja.

Koulut palauttavat parhaat työt Sveitsin Ystävät Suomessa ry:lle sähköpostina 28.4.2021 mennessä. Kilpailuun osallistuva oppilas tai opiskelija hyväksyy samalla kirjoituksensa mahdollisen julkaisemisen.

Kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa 2021.

Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta. Sarjan paras palkitaan 100 euron stipendillä.

————————————————————————————————————————-

Ohjeita opettajille

Opettajia pyydetään lähettämään parhaat kirjoitukset Sveitsin Ystäville 28.4.2021 mennessä.

Palautusosoite on: Elina Seppälä, elina.seppala@iki.fi

Jokaisessa kirjoituksessa pitää olla kirjoittajan nimi, luokka tai lukion ryhmä, opettajan nimi ja koulu. Lisäksi on ilmoitettava, onko kyseessä suomen-/ruotsinkielinen tai ranskalainen koulu, sekä sarja. Jos suomen-/ruotsinkielisessä koulussa on oppilas, jonka äidinkieli on ranska, siitä on mainittava.

Tämä sama teksti pdf.-muodossa: Tiedote kirjoituskilpailu Ranska