Théo et François à Tampere – materiaalipaketti

Lukuvuoden 2016–2017 ranskan oppimateriaalipaketti koostuu yhtenäisestä videokertomuksesta kahden ranskalaisen pojan (Théo ja François) matkasta Suomeen Tampereelle.
Paketissa on videoituna yksinkertaiset tilanteet:
– junalipun osto
– saapuminen hotelliin
– toinen asiointitilanne hotellin vastaanotossa
– tien kysyminen ja neuvominen
– käynti kahvilassa
joissa kussakin toisena osapuolena ovat Suomessa matkailevat ranskalaiset ja toisena ranskaa osaava suomalainen.
Tilainteisiin on tarjolla valmiiksi tehtyjä ymmärrys– ja tuottamistehtäviä, mutta keskusteluja voi myös käyttää omien dialogien innoittajina ja malleina. Myös kielioppitehtävät on valittu videoista löytyvien esimerkkien perusteella eli opettaja voi halutessaan ottaa lähtökohdaksi tietyn kohdan niistä. Paketti soveltuu eri tasoisille ranskan oppijoille niin lyhyeen kuin pitkäänkin ranskaan ja aikuisopiskelijoille.
Tekstitiedostot ovat sekä .doc–muodossa että pdf–muodossa. Opettajan on helppo muokata materiaalia tarpeidensa mukaan.
Materiaalipaketti tilataan Sukolin kautta ja sen hinta on 69 euroa. Tilaaminen Sukolin sivujen kautta vaatii sivuille rekisteröitymisen (sama jäsenalue, jossa voi tehdä muutoksia omiin yhteystietoihin tai osallistua Sukolin keskusteluihin). Tilaa: http://sukol.fi/jasensivusto/materiaalit/kieliyhdistysten_oppimateriaalipaketit/ranskan_oppi
Mikäli et muista tunnuksiasi jäsenalueelle, tilaa paketti Tempuksen 4/2016 sivulla 34 olevien ohjeiden mukaan tai ole yhteydessä Sukolin Tiina Eräheimoon (tiina.eraheimo(at)sukol.fi.
Antoisia opetushetkiä videoiden parissa!

kuva111