Ranskalaisia suuntaviivoja Oodissa 2021

Ranskan kielen ja kulttuurin avoin seminaari keskustakirjasto Oodissa, Helsingissä

Tämä tilaisuus on siirretty vuoteen 2021, merkitkää kalenteriin siis lauantai 20.3.2021.

Ranskalaisia suuntaviivoja tarjoaa tilaisuuden kuulla suomalaisten vaikuttajien ja eri alojen asiantuntijoiden keskustelevan ranskan kielen merkityksestä ja omasta suhteestaan ranskaan käyttökielenä.
Tapahtuman pääpuhuja on André Noël Chaker, suomalaistunut kanadalainen, bisnesantropologi, juristi, kirjailija ja MySpeaker-puhujatoimiston hallituksen puheenjohtaja.
Tapahtuman keskusteluosuus rakentuu temaattisten paneelikeskustelujen ympärille ja jokaisella panelistilla on pitkä omakohtainen kokemus ranskalaisesta ja/tai ranskankielisestä kulttuurista.

Paneelien aiheet ja panelistit ovat seuraavat:

Kirjallisuus ja kääntäminen: Suomalaisen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen Filin sekä Ranskan instituutin entinen johtaja Iris Schwanck, kustannusosakeyhtiö Gummeruksen toimitusjohtaja ja kustantaja Anna Baijars; kirjallisuuden suomentaja Lotta Toivanen; kääntäjä ja kirjailija Kristina Haataja sekä historioitsija ja kustantaja Sakari Siltala kustannusosakeyhtiö Siltalalta.

Kulttuurien vuoropuhelu: Ateneumin johtaja Marja Sakari, säveltäjä Tapio Tuomela, valokuvataiteilija Ida Pimenoff, taidekriitikko ja -historioitsija Marja-Terttu Kivirinta, ranskankielisen elokuvan asiantuntija Satu Laaksonen, Annantalon tuottaja Katariina Metsälampi

Yrityselämä ja kulttuurierot: Fortumin tuulivoimantuotannon johtaja Joonas Rauramo, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtori Catherine Métivier, Viestinnän asiantuntija ja toimittaja Johannes Jauhiainen, Vaisalan henkilöstöpäällikkö Tiina Baniba-Atoko

Koulutus ja tutkimus: meribiologi Jessica Haapkylä, Turun yliopiston poliittisen historian professori Louis Clerc, Suomenlinnan hoitokunnan yliarkkitehti Tuija Lind, Helsingin yliopiston lehtori Päivi Sihvonen, ranskan opiskelija Anniina Lappalainen

Tapahtuman juontaa entinen Ylen Ranskan-kirjeenvaihtaja ja Suomen Ranskan instituutin säätiön hallituksen puheenjohtaja Raine Tiessalo.

Tilaisuuden järjestää Suomen ranskanopettajain yhdistys 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteistyössä Suomi–Ranska -yhdistysten liiton ja Keskustakirjasto Oodin kanssa. Tilaisuutta tukee puhujatoimisto MySpeaker.

Tilaisuus on suomenkielinen, maksuton ja avoin kaikille.
Järjestäjä säilyttää oikeuden muutoksiin.
Lisätietoja: presidente.apff(at)gmail.com