Kalentereihin päivämääriä – koulutusta ja kohtaamisia!

Après-midi français ke 11.10. klo 13-15

Tule lukioryhmäsi kanssa kuuntelemaan puheenvuoroja ranskan kielen hyödyistä lukio-opintojen jälkeen ja nauttimaan ranskankielisestä live-musiikista sekä herkullisesta välipalasta. Tapahtuma järjestetään keskiviikkona 11.10.2023 klo 13-15 Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Tapahtuma on maksuton. Sen järjestää LUKKI-hanke. Ilmoittautumiset 27.9. mennessä: liisa.mattila@syk.fi

Uutta tarmoa kieltenopetukseen – koulutus 3.11.2023 Opetushallituksessa (ilmainen)

Tapahtuma on suunnattu kaikkien kouluasteiden kieltenopettajille. Koulutuspäivään voi osallistua paikan päällä Helsingin ranskalais-suomalaisessa koulussa tai osittain seuraamalla suoratoistoa pääpuhujien esityksistä ja paneelikeskustelusta.

Paikan päällä osallistujat ilmoittautuvat ilmoittautumislinkin kautta (sivun lopussa). Saman linkin kautta ilmoittaudutaan myös iltaohjelmaan Ranskan instituutilla. Tapahtuma on monikielinen: käytämme ohjelmassa pääosin suomea, mutta huomioimme järjestelyissä osallistujien kielitaidon. Tapahtuma on osallistujille ilmainen. Matkat jokainen maksaa itse.

Lisätietoja: https://www.oph.fi/fi/tapahtumat/2023/uutta-tarmoa-koulutuspaiva-monikielisyydesta-kieltenopettajille

L’institut français de Finlande nous informe:

Formation(s) gratuite(s) 1.9.2023-10.5.2024

L’IFF organise tout au long de l’année une formation autour des actualités du FLE aujourd’hui. Ces ateliers, gratuits pour les enseignants de français du système scolaire finlandais, sont organisés à distance via Zoom, un vendredi par mois de 15h30 à 17h30. Les séances sont modulables, vous pouvez participer à chacune, ou bien choisir celle(s) qui vous intéresse(nt) le plus.

Pour vous inscrire, merci d’envoyer votre inscription via ce lien :

https://www.france.fi/koulutus/ranskanopettajien-koulutukset/#/

Muita päivämääriä kalenteriin: 

  • JIPF =Journée internationale des professeurs de français on torstaina 23.11.2023 – ohjelmaa tulossa Helsingissä!
  • Yhdistyksen ranskankielinen koulutus tekoälystä on la 13.1.2024.
  • Yhdistyksen kevätkokous ja jäsentapaaminen on la 23.3.2024 Tampereella. Ohjelmassa on Edith Piaf – esitelmä ranskaksi sekä Tampereen Teatterin Piaf-näytelmä.