Concours photo ”Le français chez moi”

Suomen ranskanopettajain yhdistys järjestää valokuvauskilpailun, johon voivat osallistua kaikki ranskaa peruskoulussa tai lukiossa opiskelevat lapset ja nuoret. Kilpailukuvissa tulee näkyä, missä ja/tai miten ranskan kieli, ranskalaisuus tai ranskankielinen maailma näkyvät Suomessa, kotikaupungissa, kotona. Kilpailuaika on 7.1.-22.2.2013.
Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisessa muodossa olevilla valokuvilla. Niiden täytyy olla otettu Suomessa. Kuvat eivät saa olla aiemmin julkaistuja, ja kuvaajalla on oltava niihin täydet oikeudet. Jos kuvassa esiintyy tunnistettava ihminen, myös häneltä on oltava lupa kuvan julkaisemiseen.
Kilpailuun voi osallistua yksin tai oppilasparina. Yksittäinen oppilas tai oppilaspari voi osallistua kilpailuun enintään kolmella kuvalla. Toivomme ranskanopettajan valitsevan oppilaidensa ottamista valokuvista 1-3 kilpailuun lähetettävää kuvaa.
Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista kilpailuun lähetetyt kuvat ilman eri korvausta. Parhaat kuvat asetetaan näytteille Ranskan instituuttiin ja ne voidaan julkaista myös yhdistyksen kotisivuilla.
JPEG-muodossa cd-levylle tallennetut kuvat tulee toimittaa puheenjohtajalle (Sanna Karppanen/APFF, Liisankatu 4 B 27, 00170 Helsinki) viimeistään perjantaina 22.2.2013. Mukaan on liitettävä seuraavat tiedot valokuvaajasta/valokuvaajista: nimi, ikä, luokka-aste, koulu, ranskanopettajan nimi ja koulun yhteystiedot. Valokuvateokselle voi myös antaa nimen.
Kilpailussa on kolme sarjaa: alakoulu, yläkoulu ja lukio. Kilpailun voittajat julkistetaan 1.3.2013 koululaisten frankofoniatapahtumassa, joka järjestetään kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä. Kunkin sarjan kolme parasta teosta palkitaan.