Actualités en avril

Valtakunnallinen 6. luokan koe jälleen myynnissä!
Kuluvan vuoden 6. luokan valtakunnallinen koe “Nous sommes au lycée franco-finlandais d’Helsinki!” tulee myyntiin huhtikuun lopussa ja se postitetaan tilanneille viimeistään ma 28.4.2014.
Kokeeseen liittyy natiiviranskalaisen haastattelun sisältävä kuunteluosio. Tehtävät sijoittuvat kaikki aitoon koulumaailmaan, ja niissä esiintyvät aiheet ovat lähellä oppilaiden omaa elämää.
Kokeessa testataan puheen- ja tekstin ymmärtämistä, rakenteiden hallintaa, kulttuurin tuntemusta sekä reagointi- ja kirjoitustaitoja.
Koetta voi vallan mainiosti käyttää muissakin tilanteissa kuin alakoulun A-ranskan päättökokeena. Se sopii esim. peruskoulun 9. luokan B2-kielen tai lukion B3-kielen kokeeksi sekä kansalais- ja työväenopistojen opiskelijoille. Kokeen aihepiiri sopii kaikille ikäryhmille ja sen tehtävät ovat helposti sovellettavissa.
Koe maksaa 39 euroa ja sitä voi tilata yhdistyksen rahastonhoitajalta: therese.almen(at)kolumbus.fi
Kiitämme Helsingin ranskalais-suomalaista koulua erinomaisesta yhteistyöstä kokeen laadinnassa!

 
 
Concours Dans ma boule de cristal
Faites participer vous élèves au concours « Dans ma boule de cristal » organisé par l’APFF et la Commission de l’Europe de l’Ouest (CEO) de la Fédération internationale des professeurs de français (FIPF). Il s’agit de créer un clip vidéo ou écrire un texte littéraire. Date limite le 30 avril 2014.
Pour plus d’information consultez notre site www.apff.fi . Participez nombreux !
Yhdistyksen stipendit
Jäsenet voivat hakea yhdistykseltä apurahaa täydennyskoulutusta varten. Lähetä vapaamuotoinen hakemus 30.4.2014 mennessä: therese.almen@kolumbus.fi. Hakemuksesta tulee käyttötarkoituksen lisäksi ilmetä: 1) hakijan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, 2) syntymävuosi, 3) tutkinnot suoritusvuosineen ja arvosanoineen, 4) virkavuodet / kuinka kauan opettanut ranskaa, 5) nykyinen oppilaitos, työpaikka ja tehtävät sekä opetustuntimäärä ranskassa, 6) aikaisemmat stipendit, apurahat tai maininta, ettei ole niitä saanut, sekä saako muuta avustusta nyt hakemaansa koulutukseen, 7) jäsenyysvuodet Suomen ranskanopettajain yhdistyksessä, 8) muut asian ratkaisuun mahdollisesti vaikuttavat seikat, 9) pankkiyhteys. Hallitus käsittelee stipendihakemukset toukokuun kokouksessa. Stipendit maksetaan jälkikäteen kurssitodistusta vastaan.
Tarkista jäsentietosi!
Muista päivittää yhteystietosi SUKOLin sivuilla (jäsensivujen etusivulla kohdassa Omat tiedot). On erityisen tärkeää, että rekisterissä on oikea sähköpostiosoite. Näin varmistat, että saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista, koulutuksista ja ylioppilaskokeiden pisteitysohjeet.
Eläkeläisjäsenyys
Oletko jäämässä eläkkeelle, mutta haluaisit jatkaa vielä vain Suomen ranskanopettajain yhdistyksen jäsenenä? Se onnistuu. Ota yhteys sihteeriin apff@kolumbus.fi saadaksesi maksutiedot.